دلایل اصلی پاره شدن کلاچ خودرو و راه های رفع آن

دلایل اصلی پاره شدن کلاچ خودرو و راه های رفع آن

اگر بین راه سیم کلاچ برید چه باید کرد؟

در زندگی امروز با توجه به پیشرفت جهان، زندگی بدون وسیله نقلیه امکان پذیز نمی باشد، و تقریبا به طور متوسط در هر خانواده ای یک اتومبیل وجود دارد، اما مخارجی که در راستای نگهداری اتومبیل به وجود می آید گاهی به قدری بالا است که در ایران این یک مسئله بسیار مورد بحث شده است و به همین جهت اغلب مردم از خودرو های ارزان قیمت تر و گاها بی کیفیت استفاده می کنند تا بتوانند از پس هزینه های آن برآیند ؛ اما نکته ای که بسیار مهم است و کمتر به آن پرداخته شده، این است که هر انسانی قبل از این که حتی صاحب اتومبیل شود باید از تمام اجزای ماشین اطلاعات داشته باشد و به طور کامل بداند چگونه باید درست رانندگی کند و چطور باید درست به اتومبیل رسیدگی کند. زمانی که اطلاعات بالا برود و درست از وسیله استفاده شود، عمر اجزای اتومبیل به همان مقدار بالا می رود و قطعا خرج های آن به حداقل ممکن می رسد. در نتیجه در اینجا می خواهیم به یکی از مهمترین و حیاتی ترین اجزای ماشین بپردازیم ک کمتر در مورد دلایل خرابی و رفع مشکل آن شنیده اید و زمانی که اطلاعات خود در این باره را بالا ببرید با ایمنی بالاتری سفر خواهید کرد. ما در این مقاله به بررسی دلایل اصلی پاره شدن کلاچ خودرو و راه های رفع آن خواهیم پرداخت.

اهمیت کلاچ در خودرو

یکی از مهمترین بخش های خودرو کلاچ است که البته تمام افرا دی که برای اولین بار آموزش رانندگی می بینند با آن آشنایی پیدا می کنند و تا حدودی نقش آن را به صورت تجربی یاد می گیرند؛ اما اگر بخواهیم به صورت کامل و تئوری توضیح دهیم در واقع کلاچ  قطعه رابط موتور و گیربکس است و این قطعه امکان برقراری اتصال بین موتور و گیربکس و قطع این اتصال را در شرایط مختلف به وجود می آورد. کارایی اصلی این وسیله مکانیکی انتقال نیرو و کنترل این انتقال می باشد؛ این به این معنا است که به وسیله کلاچ انتقال نیرو و توقف یا شروع حرکت کنترل می گردد. بنابراین کلاچ هم‌زمان میزان انتقال نیرو و زمان آن را نیز تنظیم می‌نماید. در واقع کلاچ ضمن انتقال حرکت از یک شفت به شفت دیگر، انتقال نیرو را مدیریت می‌کند و با استفاد از کلاچ می توان عمل : تعویض دنده، وصل کردن موتور و گیربکس و برقراری امکان انتقال نیرو بین آن‌ها،  قطع ارتباط موتور با گیربکس، خلاص کردن خودرو، قطع سریع ارتباط سیستم انتقال نیرو با موتور، استفاده از آن در هنگام شروع حرکت برای کاهش بار روی آن و تامین زمان لازم جهت بالا رفتن گشتاور، امکان تعویض دنده‌ها به راحتی بدون نیاز به خاموش شدن موتور و متوقف شدن روند تولید نیرو، کنترل سرعت حرکت محورهای خودرو در شرایط رانندگی مختلف؛ را انجام داد. در نتیجه کلاچ در شروع و حرکت و پایان مسافت دائما نقش دارد و باید دقیقا جزئیات ان را بدانیم تا بسیار حرفه ای تر رانندگی کنیم همچنین بدانیم چه چیزهایی باعث خراب شدن آن می شود تا از آنها جلوگیری نماییم، زیرا آچار فرانسه ی شما در رانندگی است. حال تصور کنید کلاچ با چنین اهمیتی در جاده دچار مشکل شود، در این صورت حرکت کردن خودرو دچار ایرادات اساسی می شود و بهترین کار تماس با یدک کش در میمه است تا در سریع ترین زمان به خدمت رسانی بپردازد.

دلایل اصلی پاره شدن کلاچ خودرو

همانگونه که گفتیم از یکی از مهم ترین دلایل پاره شدن کلاچ خودرو، رانندگی بد و بدون دقت و دور از استاندارد های رانندگی است که با رعایت این مورد نصف مشکلات بر طرف می گردد. دومین دلیل که یکی  ازعوامل اصلی خراب شدن سیم کلاچ‌ها است اصطکاک  بیش از حد آن ها می باشد که این هم می تواند از همان رانندگی به دور از استاندارد نشات بگیرد، و مورد بعدی نیز خم شدن بیش از حد آنها است. هم اصطکاک و هم خمیدگی باعث می‌شوند که سیم کلاچ، خشک شود و کلاچ گیری با ماشین، تبدیل به کار سختی گردد. همین دو عامل، عمر این قطعه را  بسیار کم می ‌کنند. البته عوامل دیگری چون رانندگی در مسافت های بسیار طولانی و جاده و خیابان های پر فراز و نشیب نیز می تواند به این قطعه آسیب برساند. در نتیجه می دانیم که دلیل بخش عمده از خرابی های قطعه ها به خیابان و جاده مربوط می شود، که متاسفانه نمی توانیم کاری برای آن کنیم اما با رانندگی ایمن خود درصد خرابی و پارگی کلاچ را می توانیم کم کنیم. شما می توانید در صورت مواجه شدن با پارگی کلاچ خودرو با بهترین امداد خودرو در میمه تماس بگیرید تا سریع ترین زمان به کمک شما بشتابند.

نشانه های خرابی سیم کلاچ

قطعا افرادی که دائما با اتومبیل خود کار می کنند به راحتی می توانند متوجه شوند که چه زمانی سیم کلاچ آنها خراب شده است، اما گاهی تنها گرفتن کلاچ نمی تواند این را به ما نشان دهد و بهتر است کاملا از نشانه های آن مطلع باشیم، زیرا این گونه در هنگام خراب شدن می توانیم اقدام به درست کردن آن کنیم، یا می دانیم در آن زمان باید چه کنیم و حتی گاهی برخی مکانیک های سودجو نیز دیگر نمی توانند سر ما کلاه بگذارند و در مقابل مبلغ بسیار زیاد آن را درست کنند زیرا دیگر به سادگی دلیل اذیت های اتومبیل را متوجه خواهیم شد و گاهی خود می توانیم آن را درست کنیم.

سفت شدن پدال کلاچ، لرزش کلاچ، شل شدن پدال کلاچ، عدم عملکرد صحیح کلاچ، بالا و یا پایین بودن کلاچ  و جا نرفتن دنده ها؛ همگی نشانه هایی از خرابی سیم کلاچ دارند. اگر با این ها آشنایی داشته باشید می توانید به راحتی خودتان مشکل را حل کنید اما گاهی تابیدگی سیم، خشک شدن بیش از حد سیم، بریدگی برخی رشته های کابل کلاچ، پاره شدن روکش پلاستیکی سیم، رشته رشته شدن سیم کلاچ نشان از این دارد که باید سیم کلاچ تعویض شود.

نحوه حرکت کردن به هنگام پاره شدن سیم کلاچ

پاره شدن سیم کلاچ می تواند یکی از مشکل ساز ترین اتفاقات در هنگام مسافرت باشد، قطعا اگر در جاده این اتفاق برای هر کسی در زمان رانندگی بیفتد، هم خطرناک است هم باعث استرس فرد می شود که چرا روی دنده مورد نظر جا نرفته است. حتی برای توقف هم ممکن است گاهی با مشکل روبرو شوید، به همین جهت در این زمان اگر ماشین خاموش است، شما نیاز دارد که به دنده یک بروید آن هم بدون کلاچ در نتیجه مراقب باشید کسی جلوی ماشین نباشد در این زمان پدال گاز را آهسته فشار دهید و استارت بزنید. خودرو با یک جهش شروع به حرکت با دنده یک می کند و اکنون که آمادگی جهش را دارید و مانعی هم در جلوی خودرو نیست با تنظیم فشار پا بر روی پدال گاز حرکت خودرو با دنده یک متعادل می گردد. و می دانید به دلیل خرابی کلاچ  با هر ترمز که منجر به ایستادن خودرو شود، موتور خاموش می گردد و می توانید حرکت اول را دوباره تکرار کنید تا خودرو دوباره شروع به حرکت کند. می دانید که حرکت با دنده یک بسیار زمانبر بوده و در مسیرهایی مانند اتوبان و بزرگراه بسیار خطرناک است لذا در این هنگام نیاز به تعویض دنده وجود دارد. برای تعویض دنده در حالت نرمال با فشار دادن پدال کلاچ تا انتها، دیسک و صفحه کلاچ از هم فاصله گرفته و ارتباط قدرت موتور با چرخش چرخ دنده های گیرباکس قطع می شود. برای تعویض دنده بدون کلاچ باید بدانید که چرخ دنده ی اصلی و دنده های سبک در دل یکدیگر جای می گیرند و مقداری لقی و خلاصی در این ارتباط وجود دارد که با گاز دادن، فشار موتور بر روی چرخ دنده ها بیشتر شده و چرخ دنده ی اصلی به دنده های دیگر بیشتر می چسبد، پس جهت خلاص کردن دنده پایتان را از روی پدال گاز بردارید و دسته دنده را به راحتی در وضعیت خلاص قرار دهید.سپس با سرعت حدود پانزده الی بیست کیلومتر در ساعت در حال حرکت هستید و دنده ی گیرباکس نیز در وضعیت خلاص است و کلاچ خودروی شما نیز کار نمی کند و شما نیز به راحتی می توانید شرایط را کنترل کنید. حال اندکی به پدال گاز فشار آورده و به دنده دو بروید، با اندکی فشار دست و بازی کردن پا با پدال گاز، دنده جا می رود، در این لحظه احتمالا صدای بدی بشنوید ولی به کار خود ادامه دهید چرا که با چند بار شنیده شدن صدای قیژ که مربوط به دنده برنجی جعبه دنده است به گیرباکس خودروی شما آسیبی نمی رسد.

در نتیجه سعی کنید این کارها را با مهارت یاد بگیرید و از ابتدا با آهستگی و احتیاط برانید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *


× شش = 12