اقدامات مهم به هنگام جوش آوردن ماشین

اقدامات مهم به هنگام جوش آوردن ماشین

هنگام جوش آوردن ماشین چه کاری انجام دهیم؟

در جهان امروز، پیشرفت و تکنولوژی حرف اول را میزند و تمامی انسان ها به نحوی درگیر آن شده اند؛ یکی از بهترین و قدیمی ترین اختراعات بشر خودرو ها بودند که امروزه بدون وجود آنها زندگی میسر نیست، و تقریبا به طور متوسط در هر خانواده یک اتومبیل وجود دارد، اما نکته ای که بسیار مهم است و کمتر به آن پرداخته شده، این است که هر انسانی قبل از این که حتی صاحب اتومبیل شود باید از تمام اجزای ماشین اطلاعات داشته باشد و به طور کامل بداند چگونه باید درست رانندگی کند و چطور باید درست به اتومبیل رسیدگی کند. زیرا زمانی که شما اطلاعات کافی در مورد رسیدگی به اتومبیل داشته باشید در هنگام مواجهه با مشکلات آن در هر جایی که باشید، استرس نمیگیرید و به راحتی می توانید خودتان مشکل را برطرف کنید. یکی از عادی ترین مشکلاتی که می تواند برای خودرو شما پیش آید جوش آوردن ماشین خصوصا در فصل گرما است؛ در این مقاله سعی بر آموزش کامل در مورد جوش آوردن ماشین داریم، تا همه به راحتی بتوانند این مشکل را بر طرف نمایند.

دلایل اصلی جوش آوردن ماشین

گاهی زمانی که شما در حال رانندگی هستید، ممکن است موتور خودروی شما گرم شود و به اصطلاح موتور جوش آورده است، در این هنگام شما باید با احتیاط ماشین را کنار پارک نمایید و موتور را خنک نمایید، زیرا جوش آوردن ماشین و در پی آن بی توجهی به این مسئله می تواند به راحتی موتور خودرو شما را از کار بیندازد، بنابراین ابتدا باید بدانید چه اعمالی باعث جوش آوردن شده تا بتوانید آنها را برطرف نمایید. گاهی به حدی خودرو جوش می آورد که شما می بایست برای انتقال خودرو به مراکز تعمیرات خودرو با خدمات جرثقیل در میمه تماس بگیرید. جوش آوردن خودرو دلایل بسیار زیادی دارد که اگر هر یک از آنها رعایت نشود قطعا با مشکل مواجه خواهید شد.  از دلایل مهم جوش آوردن ماشین می توان به خرابی ترموستات، کم بودن میزان مایع خنک‌کننده داخل رادیاتور، اشکال در عملکرد فن رادیاتور، خرابی واشر سرسیلندر، پارگی تسمه دینام و تنظیم نبودن آن، خرابی واتر پمپ، کثیف بودن پره‌های رادیاتور و بسته شدن مجرای عبور آب اشاره نمود، اما  کم بودن آب و ضد یخ در رادیاتور خودرو یکی از مهمترین دلایل جوش آوردن ماشین است . و باید دائما تمام این موارد چک شود، خصوصا قبل از مسافرت های طولانی.

کار هایی که موقع جوش آوردن ماشین نباید انجام داد

مهم ترین قسمت اطلاعات هر فرد باید در زمینه ی عکس العمل باشد؛ در اینجا هنگامی که شما با مشکل جوش آوردن خودرو روبرو شده اید، اگر عکس العمل اشتباه داشته باشید نه تنها به ماشین بلکه به خودتان نیز ممکن است صدمه بزنید، به همین جهت کاملا توجه کنید که در این موقع ابتدا باید خونسردی خود را حفظ کنید، زیرا این یک اتفاق کامل عادی است و به هیچ وجه مشکل بزرگی در رانندگی محسوب نمی شود. توجه نمایید در این زمان اول از همه باید فورا ماشین را نگه دارید، زیرا شما با هر دنده ای هم که رانندگی کنید، رانندگی و به تبع آن گاز دادن تحرک پیستون در سیلندر را افزایش می‌دهد و این کارکرد مضاعف باعث افزایش دمای موتور می‌شود در نتیجه اولین اقدام توقف خودرو است.

دومین کاری که باید بسیار به آن توجه کنید این است که به هیچ عنوان اتومبیل را خاموش نکنید و اجازه دهید آب در رادیاتور در جریان باشد تا زوتر بتوان موتور را خنک نمود؛ علاوه بر این زمانی که ماشین را خاموش می کنید  توقف حرکت پیستون‌ها در دمای بالا اتفاق می افتد و می‌تواند باعث چسبیدن رینگ به دیواره سیلندر، و به اصلاح جام کردن موتور شود.

سومین اقدام این است که به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی درپوش رادیاتور را سریعا باز نکنید زیرا دمای بالای موتور، آب درون رادیاتور را به حد انفجار می‌رساند. باز کردن درپوش رادیاتور، آب جوش و بخار متراکم موجود در رادیاتور را آزاد می‌کند در نتیجه باید با احتیاط این کار انجام گیرد. در نهایت توجه کنید که هرگز روی موتور جوش آورده شده آب نریزید، این اقدام برای رادیاتور است و جنس موتور در این هنگام تحمل تغییر دمای ناگهانی را ندارد و ترک می خورد .

با عمل به همین چند کار می تواند باعث جلوگیری از صدمات بیشتر شود.

راه های جلوگیری از جوش آوردن خودرو

اولین کار مطمئن شدن از کارکرد صحیح فن های خودرو می باشد، شما باید با استفاده از فن های خنک کننده ماشین خود را از جوش آوردن دور کنید. مهم ترین کار چک کردن دائم آب، ضد یخ، روغن و فن است، شما باید حتما آب رادیاتور را چک کنید زیرا درجه آمپر آب موجود در رادیاتور در روز‌های گرم سال به هیچ وجه نباید کمتر از میزان استانداردی باشد که در دفترچه راهنمای خودرو درج شده است، زیرا هر ماشین تغییرات جزئی می تواند با دیگر ماشین ها داشته باشد، در نتیجه حتما دفترچه آن را در ابتدا مطالعه نمایید؛ همچنین از ضدیخ و ضدجوش نیز در رادیاتور خودرو استفاده کنید زیرا باعث می‌شوند تا نقطه جوش آب موجود در رادیاتور بالا رود و در نتیجه حتی اگر موتور به دمای صد درجه نیز برسد، خودرو جوش نیاورد.

همچنین زمانی که شما در ترافیک دائما توقف می کنید و حرکت در مسیر های شلوغ این چنینی باعث گرم شدن موتور می گردد در نتیجه باید در مدل رانندگی نیز بسیار توجه نمایید. بعلاوه هواگیری به موقع نیز می تواند باعث نرمال ماندن دمای موتور شود. چنانچه در مسیر میمه خودرویتان جوش آورد، می توانید با تماس با شماره امداد خودرو در میمه از راهنمایی ها و خدمات مجموعه آبان امداد خودرو بهره مند شوید.

جوش آوردن خودرو در هنگام استفاده از کولر

احتمالا شما نیز به هنگام کولر گرفتن در زمان رانندگی احساس کرده اید که آمپر ماشین بالا می رود، و گاهی نیز زمانی که در اوج گرما در تاکسی سوار می شوید و درخواست کولر می کنید، راننده از روشن کردن کولر اجتناب می کند و برای شما سوال پیش آمده که چرا در زمان کولر روشن کردن باید خودرو جوش بیاورد؟

مواقعی هم هست که روشن کردن کولر باعث بالا رفتن آمپر نمی شود و به راحتی و بدون مشکل کولر فضا را خنک می کند؛ اما اگر آمپر بالا رفت دلایل مختلفی می تواند داشته باشد، که یکی از آنها مشکل فن ها است و باید فن های ماشین که با توجه به نوع خودرو تعداد آن یا یک فن است یا دو و یا سه است، چک شود که آیا به درستی کار می کند یا خیر؛ دومین مسئله این است که شاید گرد و خاک و یا آشغال روی رادیات کولر باشد و این مسئله باعث می شود که هوا نکشد و آمپر ماشین بالا رود و حتی ماشین جوش بیاورد؛ بعد از چک کردن این ها باید ترموستات و گردش آب چک شود، زیرا اگر گردش آب ضعیف باشد روی خنکی کولر تاثیر می گذارد.

در نهایت شما می توانید با رانندگی درست، برخوردار بودن از اطلاعات کافی در مورد ماشین و چک کردن تمام عوامل همیشه در سلامت کامل سفر کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *


+ یک = 10