اجزای اصلی موتور خودرو

معرفی اجزای اصلی موتور خودرو

آشنایی با اجزای اصلی موتور خودرو

 شناخت کافی از اجزای اصلی موتور خودرو و قطعات ساخته شده آن می تواند در استفاده صحیح و نگهداری هر چه بهتر خودرو تاثیر مستقیم داشته باشد. در واقع این شناخت زمینه‌ای را ایجاد می کند تا مشکلات احتمالی را پیدا کنید و از بروز مشکلات بزرگ تر و هزینه های اضافی جلوگیری نمایید. موتور خودرو مانند هر وسیله‌ی حمل و نقل دیگری از قطعات و لوازم مختلفی ساخته شده است که هر قطعه عملیات خاص و وظیفه ای را بر عهده دارد تا در نهایت منجر به حرکت صحیح و اصولی خودرو گردد. در صورتی که هر گونه آسیب و یا اختلالی در نحوه‌ی عملکرد صحیح این قطعات صورت گیرد می تواند روی سایر قطعه ها و اجرای صحیح آن ها تاثیر بگذارد.

برای معرفی اجمالی اجزا اصلی موتور خودرو می توان به واتر پمپ، میل لنگ، پیستون، کادتر، سوپاپ، میل سوپاپ، شمع، تسمه تایم، فلایویل، شاتون، فنر سوپاپ، رینگ پیستون، پمپ روغن، توربو شارژ، سوپر شارژ، سوپاپ پی وی سی، موتور استارت، بلوک سیلندر، سیلندر، سر سیلندر و غیره اشاره نمود. 

معرفی بلوک سیلندر و کاربرد آن

یکی از قسمت های اصلی قطعات موتور بلوک سیلندر آن است که به عنوان تنه‌ی اصلی موتور شناخته می شود. این قسمت مناسب ترین مکان برای نگهداری از قسمت های دیگر قطعات موتور همچون رینگ، شاتون، پیستون و غیره می باشد. فوندانسیون موتور های احتراقی بلوک سیلندر است پس کیفیت و کارایی این قسمت می تواند تاثیر بسیاری در عملکرد صحیح موتور داشته باشد.

سیلندر چیست و چه کاربردی دارد؟

عمل احتراق درون سیلندر انجام میگیرد و به عنوان یک مرکز اصلی درون موتور خودرو فعالیت می کند. سیلندر ها از لحاظ شکل ظاهری استوانه‌ای شکل هستند و زمینه‌ای را ایجاد می کنند تا پیستون به خوبی حرکت کند. جنس سیلندر ها بستگی به جنس بلوک سیلندر ها دارد. امروزه تعداد زیادی از سیلندر ها درون موتور خودرو جای می گیرند که آرایش قرار گرفتن ان ها در کنار یکدیگر نوع موتور خودرو را مشخص می کند. یکی از موارد مهم در مورد موتور خودرو، عیب یابی موتور خودرو از روی صداها و نشانه ها است که با دانستن نکات مهم و کلیدی از بروز خطرات و ایرادات غیر قابل جبران می توان جلوگیری کرد.

پراید انژکتوری بهتر است یا کاربراتوری

در بین بسیاری از افرادی که علاقه خاص به خودرو پراید دارند این سوال دغدغه‌ی همیشگی آن هاست که آیا پراید انژکتوری بهتر است یا کاربراتوری؟ در ادامه با توضیح اینکه هر سیستم چگونه فعالیت می کند و اجزای اصلی موتور خودرو چه فرقی باهم دارند به پاسخ این پرسش خواهیم رسید.

 موتور خودرو برای روشن شدن به سه عنصر اصلی؛ بنزین، اکسیژن و گرما نیاز دارد تا انرژی لازم برای روشن شدن موتور فراهم گردد. کلیه‌ی خودرو ها برای روشن شدن به این مکانیسم نیاز دارند. اگر این سه مولفه اصلی وجود نداشته باشد واکنش شیمیایی که حاصل می شود منجر به حرکت نخواهد شد. در این بین بعضی از مدل های خودروی پراید به صورت انژکتوری و بعضی به صورت کاربراتوری فعالیت می کنند. در هر دو سبک خودرو این واکنش ها رخ می دهد اما تفاوت اصلی آن ها در میزان مصرف سوخت و آلاینده ای است که به واسطه این سه مولفه وارد هوا می شود. با توجه به اینکه سیستم کاربراتوری قدمتی بیشتر از سیستم های انژکتوری دارد پس به تبع نمی تواند بهتر از سیستم های بروز انژکتوری باشد. این سیستم های جدید امروزی در  تلاش هستند تا از میزان آلودگی هایی که به واسطه‌ی سوخت وارد هوا می شوند جلوگیری کنند.

تفاوت های اصلی میان پراید انژکتوری و کاربراتوری

با توجه به آن که دو سیستم انژکتوری و کاربراتوری هر دو از راه سوختن بنزین انرژی لازم برای حرکت موتور را فراهم می کنند پس این عملیات آن ها توسط سیستم پاششی سوخت انجام می شود. هر یک از این دو سیستم دارای مشخصه های مختص خود هستند که ساختار آن ها را از یکدیگر متمایز می نماید. باید دانست که  تفاوت های اصلی میان پراید انژکتوری و کاربراتوری سبب شده تا خریداران تفاوت زیادی برای آن ها قائل شوند.

سیستم های کاربراتوری در ساختار خود جت هایی دارند، این جت ها گاز را وارد محفظه برای احتراق می کنند اما مشکل اصلی این سیستم اینجاست که، کاربراتور قادر نیست نسبت هوا به سوخت را در هر سیلندر کنترل نماید. این عمل راندمان کار را پایین آورده سوخت بیشتری مصرف شده و به تبع آلودگی هوای بیشتری رخ می دهد.

اما شایان ذکر است این سیستم ها دوام بیشتری به نسبت سیستم های انژکتوری دارند و به نسبت از قیمت مناسب تری بهره مندند. در مقایسه تفاوت این دو سیستم به قطعات الکترونیکی که درون سیستم های انژکتوری تعبیه شده می رسیم. این طراحی سبب شده تا سوخت کمتری مصرف گردد و در مقابل آلودگی کمتری وارد هوا شود. سیستم انژکتوری عملکردی بسیار سریع و بازدهی بسیار بالاتری دارد و در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده می باشد.

امیدواریم مقاله ی معرفی اجزای اصلی موتور خودرو برایتان مفید واقع شده باشد.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر بگذارید

قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *


5 − = چهار